MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

  Настани

 08.11.2014

Најдобри рецитатори

Рецитаторите Елеонора Михаиловска, Давид Гагалески и проф.Ленка Јованоска

   По повод Месецот на книгата, во Градската библиотека „Борка Талески“ се одржа општински натпревар за најдобар рецитатор. На овој натпревар учениците Елеонора Михаиловска и Давид Гагалески под менторство на проф. Ленка Јованоска, го освоија првото место во категоријата средношколци.

03.11.2014

3-то Ноемвриска награда

Блаже Димески со градоначалникот и претседателот на советот на Општина Прилеп

Професорот по хемија Блаже Димески е добитник на 3-то Ноемвриска награда. Години наназад, проф.Блаже Димески е ментор на ученици кои учествуваат на сите државни натпреварувања по хемија и секогаш освојуваат по некое прво место или ги освојуваат сите први места во различните категории.

>> Интервју со професорот

14.10.2014

Златна плакета

Петар на Макинова

Ученикот Петар Маркоски, на саемската манифестација „ТЕХНОМА“ освои „Златна плакета“ за електронската конструкција „Инфра црвена електрична гитара“.
Оваа „гитара“, со инфра црвени прекинувачки елементи, вибрациите на жиците ги претвора во електрични импулси кои засилени со засилувач се слушаат на звучник.
Ментор на Петар му е професорката по физика Ана Вељаноскa

Конечно на Youtube

По финалната дообработка, видео записите од нашиот музички фестивал „ГИМФЕСТ 2014“ се на Youtube. Конечно може да се погледнат настапите на сите учесници на фестивалот како и на гостите, Beatrix Crew.
Гимфест е музички фестивал на нашето училиште кој негува вистински музички вредности.

04.10.2014

Победничка екипа

Пелинце, екипата по прва помош и професорот Тони

Искра Шојлеска, Моника Андоноска, Маја Стеваноска, Марија Блашкоска, Михаела Кебакоска и Петар Тодороски го сочинуваат победничкиот тим по прва помош со кој се гордее нашето училиште.
Капитенот на екипата Искра Шојлеска го предводеше тимот на државниот натпревар во Пелинце, во спасувачките акции при „Секојдневните несреќи и непогоди“
Ментор на екипата е професорот Гоце Ѓорѓиоски.

03.10.2014

„Европски парламент“

евро парламентарка
Во организација на „Nova International Schools“ веќе три години со ред се одржува симулацијата на Европскиот Парламент(MEP), а одржани се 5 такви симулации. На овој настан учествуваат ученици од 20 гимназии од цела Македонија во тимови по 3. Секој тим претставува една држава и се дели на 3 комитети ...

>> Види повеќе

>> Погледни повеќе во нашата архива

  Нешто лично

Песна без наслов
Песна без наслов


ostani so mene
Остани


Девојката од хартија
Прочитај ја книгата ...


  Нашиот музички фестивал „Гимфест“

 

Гимфест 2014

 

Гимфест 2013

 

Гимфест 2012

  Нешто задолжително

AnketaАнкета за редовноста на учениците


Поетска вечер за виното и љубовтаПоетска вечер


гим весникПоранешниот училишен весник


Контакт:

Средно општинско училиште
ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“
Прилеп
Ул.„Прилепски бранители“
бр 96а
7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841
e-mail КОНТАКТ


Контакт форма:

Гимназијата на:

facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

Корисни информации:

Календар на неработни денови во 2014 година
Заштита на личните податоци

Корисни линкови:

Локална самоуправа Прилеп
Министерство за образование и наука
Биро за развој на образованието
Државен испитен центар
Закони од областа на образованието

Е-дневник

Матура

eksterno testiranjeКонтакт со web администраторот:

Оптимизиција за

mozila google chrome opera

Оди најгоре