МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

>> pdf НАСТАВЕН ПЛАН ЗА ГИМНАЗИСКО ОБРАЗОВАНИЕ ОД УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА <<

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

 

 

Настани

05 Дек 2017
Нови успеси по хемија, биологија и географија
Нови успеси по хемија, биологија и географија

   Пет групи ученици од нашата Гимназија освоија награди на „Месецот на науката - 2017“ од областа на хемијата, биологијата и географијата.

03 Дек 2017
Продолжуваат шаховските успеси
Продолжуваат шаховските успеси

   Давид Манески, ученик во Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп, освои второ место во шах, а екипно нашата гимназиска екипа беше второрангирана

29 Ное 2017
Со „Ел Нињо“ до првото место
Со „Ел Нињо“ до првото место

   Со демонстрацијата на „Ел Нињо“ гимназијалците Ана Димоска и Христијан Стомнароски го освоија првото место по географија

26 Ное 2017
Прво место во стрелаштво
Прво место во стрелаштво

   Викторија Тренческа, ученичка во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп, освои првото место во стрелаштво.

Нешто лично

12 Ное 2017
Хемијата низ војните
Хемијата низ војните

   Историјат на бојните отрови. Еко содржина за примената на хемијата во војните и последиците по луѓето, животните и растенијата.

24 Мар 2017
Гимназијалки на едукативна работилница во Петница
Гимназијалки на едукативна работилница во Петница

   Две ученички од гимназијата „Мирче Ацев“ – Прилеп, учествуваа во едукативна работилница по хемија во Петница, Р.Србија

01 Мар 2017
ЕСО - камп по астрономија
ЕСО - камп по астрономија

   Ученикот Давид Дамјаноски од III-8 од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ учествуваше на четвртиот по ред ESO Astronomy Camp во Италија

19 Јан 2017
Нешта за кои не знаевме
Нешта за кои не знаевме

   Секогаш има некои нови нешта за кои не сме знаеле. Некои неубави, некои убави. Дознајте нешто повеќе, прочитајте и уживајте во убавите нешта!

Гимфест

gimfest 2017
gimfest 2016
гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест

Нешто задолжително

anketa
поетска вечер
гим весник
ранг листа матура

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2017
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија