МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

Настани

04 Апр 2018
ГИМФЕСТ 2018
ГИМФЕСТ 2018

   Се одржа традиционалниот гимназиски музички фестивал ГИМФЕСТ. Музика, забава и уживање за долго паметење.

29 Мар 2018
Пет награди по хемија
Пет награди по хемија

   На регионалниот натпревар по хемија за средни училишта, учениците од гимназијата „Мирче Ацев“ освоија пет награди и две пофалници

29 Мар 2018
„Лора“ на Франкофонска вечер во Скопје
„Лора“ на Франкофонска вечер во Скопје

   На Франкофонската вечер во Салон 19:19, во Културно - информативниот центар во Скопје, изведен беше монологот „Лора“ на француски јазик

27 Мар 2018
Прво место за писмен состав по француски јазик
Прво место за писмен состав по француски јазик

   Андреј Стојкоски, ученик во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“, го освои првото место на натпреварот за писмен состав по француски јазик

Нешто лично

12 Ное 2017
Хемијата низ војните
Хемијата низ војните

   Историјат на бојните отрови. Еко содржина за примената на хемијата во војните и последиците по луѓето, животните и растенијата.

24 Мар 2017
Гимназијалки на едукативна работилница во Петница
Гимназијалки на едукативна работилница во Петница

   Две ученички од гимназијата „Мирче Ацев“ – Прилеп, учествуваа во едукативна работилница по хемија во Петница, Р.Србија

01 Мар 2017
ЕСО - камп по астрономија
ЕСО - камп по астрономија

   Ученикот Давид Дамјаноски од III-8 од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ учествуваше на четвртиот по ред ESO Astronomy Camp во Италија

19 Јан 2017
Нешта за кои не знаевме
Нешта за кои не знаевме

   Секогаш има некои нови нешта за кои не сме знаеле. Некои неубави, некои убави. Дознајте нешто повеќе, прочитајте и уживајте во убавите нешта!

Гимфест

гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест

Нешто задолжително

anketa
поетска вечер
гим весник
ранг листа матура

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

 

Успешно ја испративте пораката.
Ви благодариме!


Ако поставивте прашање, очекувајте одговор на вашата e-mail адреса.


СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп


Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2018
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија