МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

Географичарите на врвот

Прво второ и трето место по географија

   На 17.03.2018 во ООУ „Климент Охридски“- Прилеп се одржа регионалниот натпревар по географија за учениците од основните и средните училишта од општините Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Кривогаштани и Долнени.
   И оваа година првите три места им припаднаа на учениците од СОУ Гимназијата „Мирче Ацев“- Прилеп и тоа:

Марија Карбеска ( I место ),
Ивана Тодороска ( II место ) и
Сара Мирчевска (III место )

Ментор на учениците им е професорката Виолета Проскоска - Велкоска.

Државниот натпревар ќе се одржи во месец април.


Објавено на: 22 Мар 2018

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2018
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија