MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Информатичка технологија

 часови по информатичка технологија

Документи за преземање:

пдф икончеЕднодимензионални низи поставено на 18.12.2016

пдф икончеВежби - задачи со примена на функции поставено на 15.12.2016

пдф икончеПредавање на вредности во функција преку параметри поставено на 11.12.2016

пдф икончеИзработка на функции и нивно користење во програми поставено на 11.12.2016

пдф икончеИмплементација и примена на функции поставено на 11.12.2016

пдф икончеФункции во С++ декларирање на функции поставено на 11.12.2016

пдф икончеПример на готови функции од библиотека cmath во С++ поставено на 11.12.2016

пдф икончеВежби / решенија за контролни структури поставено на 19.11.2016

пдф икончеВременска и просторна сложеност на алгоритмите поставено на 14.11.2016

пдф икончеПовторување за контролни структури (структури за повторување) поставено на 14.11.2016

пдф икончеВежби за контролни структури поставено на 14.11.2016

пдф икончеПовторување за контролни структури (структура за избор од две или повеќе можности) поставено на 31.10.2016

пдф икончеПовторување за контролни структури (редоследна структура) поставено на 31.10.2016

пдф икончеАлгоритми и нивно претставување поставено на 31.10.2016

пдф икончеБази на податоци поставено на 03.10.2016Документите се уредени и поставени од проф.Анета Стојческа


 

Гимназијата на:

 

Други часови:Час по математика
Час по математика

Часови по хемија
Часови по хемија

Материјали по Програмски јазици
Материјали по Програмски јазици

Часови по германски
Часови по германски

Музичка уметност
Музичка уметност

Часови по математика
Часови по математика

Информатика
Информатика

Македонски јазик и литература
Македонски јазик и литература

Информатичка технологија
Информатичка технологија

Програмски јазици
Програмски јазици

Информатичка технологија
Информатичка технологија
(Проф.Анкица Стеваноска Јанческа)

Историја
Историја

Социологија
Социологија
Проф.Жељко Чупарко
 
 
Оди најгоре