MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Информатика

 часови по информатика

Документи за преземање:

УЧЕБНА 2016-2017 год.

пдф икончеЗадачи за вежба со наредби за повторување
поставено на 21.04.2017

пдф икончеЗадачи за вежбање, редоследна структура и избор од две можности
поставено на 15.02.2017

УЧЕБНА 2015-2016 год.

пдф икончеИнтернет
поставено на 30.05.2016

пдф икончеКреирање на база на податоци во Excel
поставено на 04.05.2016

пдф икончеФилтрирање на податоците во Excel
поставено на 04.05.2016

пдф икончеНапредни функции во Excel
поставено на 04.05.2016

пдф икончеАпсолутно и релативно адресирање во Excel
поставено на 04.05.2016

пдф икончеКреирање на табела, формули, функции, графикони (повторување)- Excel
поставено на 04.05.2016

пдф икончеЗадачи за вежба: Редоследна структура и структура на избор
поставено на 02.03.2016

пдф икончеПрограмирање во C++
поставено на 02.02.2016

пдф икончеСтилови во WORD
поставено на 13.11.2015

пдф икончеШаблони во WORD
поставено на 13.11.2015

пдф икончеИндекси во WORD
поставено на 13.11.2015

пдф икончеФормулари како циркуларни писма во WORD и заштита на документот
поставено на 13.11.2015

пдф икончеФормулари во WORD
поставено на 13.11.2015

пдф икончеСлободен софтвер. Пробна верзија. Лиценциран софтвер
поставено на 09.10.2015

пдф икончеЗлонамерен софтвер и заштита од него
поставено на 09.10.2015

пдф икончеАрхивирање и компресирање на податоците
поставено на 05.10.2015

пдф икончеОперативен систем, Поим за датотека, Систем од датотеки
поставено на 05.10.2015

пдф икончеСистемски и апликативен софтвер
поставено на 29.09.2015

пдф икончеКомпјутерска архитектура. Фон Нојманов модел на компјутер
поставено на 22.09.2015

пдф икончеСовремени хардверски делови на персоналниот компјутер
поставено на 22.09.2015

пдф икончеСовремени и најнови технологии
поставено на 22.09.2015

пдф икончеПоделба на современите компјутери
поставено на 22.09.2015

пдф икончеФункционалност на хардверските елементи
поставено на 22.09.2015

 


УЧЕБНА 2014-2015 год.

пдф икончеРешенија на задачите наредби за повторување
поставено на 22.06.2015

пдф икончеEXCEL - креирање на табела, формули, функции, графикони (повторување)
поставено на 12.02.2015

пдф икончеEXCEL - напредни функции
поставено на 12.02.2015

пдф икончеEXCEL - апсолутно и релативно адресирање
поставено на 12.02.2015

пдф икончеEXCEL - филтрирање на податоците
поставено на 12.02.2015

пдф икончеEXCEL - креирање на база на податоци
поставено на 12.02.2015

пдф икончеФормулари како циркуларни писма во Word и заштита на документот
поставено на 17.11.2014

пдф икончеФормулари како циркуларни писма во Word и заштита на документот
поставено на 17.11.2014

пдф икончеФормулари во Word
поставено на 17.11.2014

пдф икончеШаблони во Word
поставено на 09.11.2014

пдф икончеИндекси во Word
поставено на 09.11.2014

пдф икончеСтилови во Word
поставено на 29.10.2014

Погледни повеќе документи за часовите по информатика поставени во претходните наставни години:

 

Документите се уредени и поставени од проф.Анета Стојческа


 

Гимназијата на:

 

Други часови:Час по математика
Час по математика

Часови по хемија
Часови по хемија

Материјали по Програмски јазици
Материјали по Програмски јазици

Часови по германски
Часови по германски

Музичка уметност
Музичка уметност

Часови по математика
Часови по математика

Информатика
Информатика

Македонски јазик и литература
Македонски јазик и литература

Информатичка технологија
Информатичка технологија

Програмски јазици
Програмски јазици

Информатичка технологија
Информатичка технологија
(Проф.Анкица Стеваноска Јанческа)

Историја
Историја

Социологија
Социологија
Проф.Жељко Чупарко
 
 
Оди најгоре