MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Дополнување на наставата по предметот Македонски јазик и литература

Современа македонска лирикаСовремена македонска лирика. Објавено на 15.11.2016год. од проф.Емона Јованоска


   Погледнете ги резултатите од едно истражување во врска со употребата на дијалектниот и стандардниот јазик. Проектот како домашна задача го изработија ученици од IV година од нашата гимназија.

Објавено на 25.02.2016год.


Serdarot„Сердарот“ од Григор Прличев. Објавено на 10.12.2014год. од проф.Емона Јованоска


Рајко ЖинзифовИзбор од поезијата на Рајко Жинзифов. Објавено на 01.12.2014год. од проф.Емона Јованоска


Крвава КошуљаКрвава кошуља. Објавено на 01.12.2014год. од проф.Емона Јованоска


Избор од поезијата на Константин МиладиновИзбор од поезијата на Константин Миладинов. Објавено на 30.11.2014год. од проф.Емона Јованоска


Михаил ЛермонтовМатеријали за Михаил Лермонтов. Објавено на 17.11.2014год. од проф.Емона Јованоска


Песна над песнитеПесна над песните. Објавено на 08.02.2013год. од проф.Емона Јованоска


Епот за ГилгамешЕпот за Гилгамеш. Објавено на 08.02.2013год. од проф.Емона Јованоска


ДрамаДрама. Објавено на 03.12. 2012год. од проф.Емона Јованоска


Драмски видовиДрамски видови. Објавено на 03.12. 2012год. од проф.Емона Јованоска


Лирско-епски видовиЛирско-епски видови. Објавено на 28.11.2012год. од проф.Емона Јованоска


ЕпикаЕпика. Објавено на 25.11.2012год. од проф.Емона Јованоска


Поделби на литературатаПоделби на литературата. Објавено на 29.10.2012год. од проф.Емона Јованоска


Фолоклорот и митот како извор на литературата  Фолклорот и митот како извор на литературата. Објавено на 22.10.2012год. од проф.Емона Јованоска


 

Гимназијата на:

 

Други часови:Час по математика
Час по математика

Часови по хемија
Часови по хемија

Материјали по Програмски јазици
Материјали по Програмски јазици

Часови по германски
Часови по германски

Музичка уметност
Музичка уметност

Часови по математика
Часови по математика

Информатика
Информатика

Македонски јазик и литература
Македонски јазик и литература

Информатичка технологија
Информатичка технологија

Програмски јазици
Програмски јазици

Информатичка технологија
Информатичка технологија
(Проф.Анкица Стеваноска Јанческа)

Историја
Историја

Социологија
Социологија
Проф.Жељко Чупарко
 
 
Оди најгоре