MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Програмски јазици

 Материјали по Програмски јазици

Документи за преземање:

пдф икончеДводимензионални низи поставено на 31.05.2016

пдф икончеТекстуални низи поставено на 12.05.2016

пдф икончеПодредување на низи поставено на 15.04.2016

пдф икончеПребарување на низи поставено на 15.04.2016

пдф икончеПредавање низи на функции поставено на 15.04.2016

пдф икончеПристап и операции со членови на еднодимензионална низа поставено на 30.03.2016

пдф икончеВежби за еднодимензионални низи поставено на 30.03.2016

пдф икончеВежби за функции-2 поставено на 04.03.2016

пдф икончеФункциски прототипови и принуда на аргументи поставено на 02.03.2016

пдф икончеВежби за функции-1 поставено на 02.03.2016

пдф икончеВежби за функции поставено на 02.03.2016

пдф икончеВежби за break и continue поставено на 17.02.2016

пдф икончеПримена на наредбите break и continue во структурите за повторување поставено на 17.02.2016

пдф икончеВежби за наредби за избор поставено на 09.02.2016

пдф икончеВежби за наредби за повторување поставено на 09.02.2016

пдф икончеНаредби за избор поставено на 09.02.2016

пдф икончеНаредби за повторување поставено на 09.02.2016

пдф икончеВежби за класи поставено на 18.12.2015

пдф икончеВовед во ООП – класи, објектии функции членки, дефинирање на класа со функција членка поставено на 14.12.2015

пдф икончеФункции во С++ поставено на 14.12.2015

пдф икончеВежби за претставување на податоците во компјутерот поставено на 13.11.2015

пдф икончеПретставување на податоците во компјутерот поставено на 13.11.2015

пдф икончеОпшти типови податоци поставено на 13.11.2015

пдф икончеВежби за операции во бинарен броен систем поставено на 16.10.2015

пдф икончеОперации во бинарен броен систем поставено на 16.10.2015

пдф икончеВежби за конверзија на бреви од еден во друг броен систем поставено на 06.10.2015

пдф икончеКонверзија на броеви меѓу бинарен, октален и хексадекаден броен систем поставено на 29.09.2015

пдф икончеБројни системи поставено на 23.09.2015

пдф икончеКонверзија на броеви од декаден во бинарен, октален и хексадекаден броен систем поставено на 23.09.2015

пдф икончеИсторијат на програмските јазици   поставено на 15.09.2015

пдф икончеПоделба на програмските јазици   поставено на 15.09.2015

пдф икончеПрограмирње и програмски јазици   поставено на 15.09.2015

Материјалите се уредени и поставени од Проф. Анета Стојческа


 

Гимназијата на:

 

Други часови:Час по математика
Час по математика

Часови по хемија
Часови по хемија

Материјали по Програмски јазици
Материјали по Програмски јазици

Часови по германски
Часови по германски

Музичка уметност
Музичка уметност

Часови по математика
Часови по математика

Информатика
Информатика

Македонски јазик и литература
Македонски јазик и литература

Информатичка технологија
Информатичка технологија

Програмски јазици
Програмски јазици

Информатичка технологија
Информатичка технологија
(Проф.Анкица Стеваноска Јанческа)

Историја
Историја

Социологија
Социологија
Проф.Жељко Чупарко
 
 
Оди најгоре