MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Музичка уметност

 Материјали по Музичка уметност

Документи за преземање:

pdf икончеOформување на оценки за првото полугодие во учебната 2017/18 год. поставено на 23.11.2017

pdf икончеПодготовка за тест бр.3 во учебната 2017/18 год. поставено на 23.11.2017

pdf икончеOформување на втората оценка во првото полугодие во учебната 2017/18 год. поставено на 02.11.2017

word икончеКомпозиции за препознавање за тестот бр. 1 поставено на 03.10.2017

pdf икончеПодготовка за тест бр.3 поставено на 31.10.2016

pdf икончеПодготовка за тест бр.2 поставено на 31.10.2016

pdf икончеРомантизмот во Русија поставено на 31.10.2016

pdf икончеСамоанализа на тест бр.1 поставено на 06.10.2016

pdf икончеМузичка уметност за II година (скрипта) поставено на 04.10.2016

word икончеПОДГОТОВКА ЗА ТЕСТ НА СЛУШАЊЕ МУЗИКА (импресионизам XX век) поставено на 02.03.2016

пдф икончеПодготовка за тест за слушање на музика (препознавање на композиции) поставено на 03.12.2015

пдф икончеСписок на композиции за слушен тест по музичка уметност поставено на 03.12.2015

ппс икончеВеризам (презентација во PPS) поставено на 12.11.2015

пдф икончеПодготовка за тест бр.2 (втора година) поставено на 12.11.2015

пдф икончеВеризам поставено на 12.11.2015

пдф икончеТравијата поставено на 12.11.2015

пдф икончеРомантизам   поставено на 16.09.2015

пдф икончеКомпозиции за слушање, анализирање и меморирање   поставено на 16.09.2015

пдф икончеРомантизам - композитори поставено на 16.09.2015

пдф икончеРомантизам - вежба бр.1   поставено на 16.09.2015

Материјалите се уредени и поставени од проф. М-р.Татјана Ивановска


 

Гимназијата на:

 

Други часови:Час по математика
Час по математика

Часови по хемија
Часови по хемија

Материјали по Програмски јазици
Материјали по Програмски јазици

Часови по германски
Часови по германски

Музичка уметност
Музичка уметност

Часови по математика
Часови по математика

Информатика
Информатика

Македонски јазик и литература
Македонски јазик и литература

Информатичка технологија
Информатичка технологија

Програмски јазици
Програмски јазици

Информатичка технологија
Информатичка технологија
(Проф.Анкица Стеваноска Јанческа)

Историја
Историја

Социологија
Социологија
Проф.Жељко Чупарко
 
 
Оди најгоре