MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Предавање „Час по приватност“

Предавање „Час по приватност“

    Во нашата гимназија беше одржано предавање за средношколци од сите средни училишта од градот, кое се однесуваше на заштитата на личните податоци и правата и обврските на граѓаните во оваа проблематика.

   Дирекцијата за заштита на лични податоци посебно внимание им посветува на учениците од средните училишта, затоа што се забележува дека од оваа категорија е зголемен бројот на добиени претставки за злоупотреба на личните податоци на социјалните мрежи и за нарушување на приватноста.
   Предавачот од Дирекцијата за заштита на личните податоци, ги информираше присутните дека според статистиката, средношколците, родителите, па и наставниците во нашата држава, не се доволно запознаени со заштитата на приватноста и личните податоци и дека честа е појавата на злоупотреба на личните податоци и на употреба на говор на омраза и изнесување на невистини во сајбер просторот.


Објавено на 25.09.2015

Гимназијата на:

 

Други настани:Поетска вечер „За животот и љубовта“
Поетска вечер „За животот и љубовта“

Ликовна изложба по повод Патрониот празник
Ликовна изложба по повод Патрониот празник

Младинската организација во Гимназијата со нов претседател
Младинската организација во Гимназијата со нов претседател

Гимназијалците во Троген, Швајцарија
Гимназијалците во Троген, Швајцарија

Награди за најдобри лични творби
Награди за најдобри лични творби

Традиционална хуманитарна посета
Традиционална хуманитарна посета

„La linea“ - Петта театарска премиера на прилепската гимназија, оваа година
„La linea“ - Петта театарска премиера на прилепската гимназија, оваа година

Нови успеси по хемија, биологија и географија
Нови успеси по хемија, биологија и географија

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре