MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Хумана акција во основното училиште „Климент Охридски“

   Во пресрет на новогодишните  и божикните празници, на 29.12.2014, нашата Гимназија организираше хумана акција за учениците со посебни потреби од основното училиште „Климент Охридски“ од нашиот град. Нив им беа доделени новогодишни подароци, изненадени беа со торта и сокче, а нашите ученици за нив подготвија и пригодна програма со неколку музички точки.
   Организатор на акцијата беше Младинската заедница од нашето училиште.

хумана акција за децата со посебни потреби од ОУ Климент Охридски Директорот меѓу учениците Децата изненеадени со новогодишните пакетчиња пакетчињата и учениците од Младинската заедница Младинска заедница Торта и сокче за сите за време на музичката програма со Дедео Мраз

Фотографија: Христијан Јанкоски


Објавено на 30.12.2014

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Поетска вечер „За животот и љубовта“
Поетска вечер „За животот и љубовта“

Ликовна изложба по повод Патрониот празник
Ликовна изложба по повод Патрониот празник

Младинската организација во Гимназијата со нов претседател
Младинската организација во Гимназијата со нов претседател

Гимназијалците во Троген, Швајцарија
Гимназијалците во Троген, Швајцарија

Награди за најдобри лични творби
Награди за најдобри лични творби

Традиционална хуманитарна посета
Традиционална хуманитарна посета

„La linea“ - Петта театарска премиера на прилепската гимназија, оваа година
„La linea“ - Петта театарска премиера на прилепската гимназија, оваа година

Нови успеси по хемија, биологија и географија
Нови успеси по хемија, биологија и географија

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре