MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Гимназијалците во хумана акција

voditeli

Учениците

Дедо Мраз  сите заедно

   Новата година ни е на прагот, а деновите пред новогодишните празници се денови за насмевки и среќни лица. Затоа Младинската заедница и учениците од Гимназијата „Мирче Ацев“ на 28.12.2015 ги посетија децата со посебни потреби од училиштето „Климент Охридски“ од нашиот град. Со пригодна програма од рецитации и музика ги насмеавме лицата на овие деца. Задоволството беше уште поголемо кога учениците од Гимназијата и Дедо Мраз им подарија пакетчиња.

    За пакетчињата се погрижија нашите пријатели од ВИТАМИНКА АД, КОМФИ АНГЕЛ и Т.А. БРАН


Напишано од: Елеонора Михаиловска
Фотографија: Христијан Јанкоски
Објавено на 31.12.2015год.

Гимназијата на:

 

Други настани:Поетска вечер „За животот и љубовта“
Поетска вечер „За животот и љубовта“

Ликовна изложба по повод Патрониот празник
Ликовна изложба по повод Патрониот празник

Младинската организација во Гимназијата со нов претседател
Младинската организација во Гимназијата со нов претседател

Гимназијалците во Троген, Швајцарија
Гимназијалците во Троген, Швајцарија

Награди за најдобри лични творби
Награди за најдобри лични творби

Традиционална хуманитарна посета
Традиционална хуманитарна посета

„La linea“ - Петта театарска премиера на прилепската гимназија, оваа година
„La linea“ - Петта театарска премиера на прилепската гимназија, оваа година

Нови успеси по хемија, биологија и географија
Нови успеси по хемија, биологија и географија

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре