MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Регионални победници на натпреварот „Наноматеријали-материјали на иднината“

Елена Вандеска и Никола Момироски, победници на регионалниот натпревар Наноматеријали 2015

     Во организација на Технолошко-металуршкиот факултет при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ од Скопје, а под покровителство на Министерството за образование на Република Македонија, на 04 април се одржаа регионалните натпревари „Наноматеријали - Материјали на иднината“ - 2015.
     На натпреварот од Битолскиот регион, каде што припаѓа и нашата Гимназија, нашите ученици Елена Вандевска и Никола Момироски го освоија првото место. Тие во просториите на ТМФ во Скопје го презентираа својот проект пред комисијата составена од професори на факултетот.
     Ментор на гимназијалците Никола и Елена им е проф. Ана Велјаноска.
     Победниците од регионалните натпревари ќе ги измерат силите на државниот натпревар кој треба да се одржи во Струга.


Објавено на 05.04.2015

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Прво место за писмен состав по француски јазик
Прво место за писмен состав по француски јазик

Пет награди по хемија
Пет награди по хемија

ГИМФЕСТ 2018
ГИМФЕСТ 2018

Географичарите на врвот
Географичарите на врвот

„Лора“ на Франкофонска вечер во Скопје
„Лора“ на Франкофонска вечер во Скопје

Нови успеси по математика
Нови успеси по математика

Осмомартовска посета
Осмомартовска посета

Ликовна изложба по повод Месецот на Франкофонијата
Ликовна изложба по повод Месецот на Франкофонијата

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре