MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Прво место на натпреварот по македонски јазик и литература

Бисера Мицеска - победник на регионалниот натпревар по македонски јазик и литература

     На триесет и осмиот регионален  натпревар по македонски јазик и литература кој се одржа на ден 04.04.2015 во основното училиште „Блаже Конески“ во Прилеп свој претставник имаше и СОУ Гимназија „Мирче Ацев“. Во конкуренција на учениците од средните училишта од општините Прилеп, Битола, Македонски Брод и Демир Хисар,  нашата ученичка од трета година Бисера Мицеска, освои 90 поени и го освои првото место на натпреварот.
    Со тоа Бисера обезбеди учество на државниот натпревар кој ќе се одржи на ден 09.05.2015 во Македонски Брод.
     Ментор на Бисера Мицеска е професорот по македонски јазик и литература Мартин Наумоски.


Објавено на 08.04.2015

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Прво место за писмен состав по француски јазик
Прво место за писмен состав по француски јазик

Пет награди по хемија
Пет награди по хемија

ГИМФЕСТ 2018
ГИМФЕСТ 2018

Географичарите на врвот
Географичарите на врвот

„Лора“ на Франкофонска вечер во Скопје
„Лора“ на Франкофонска вечер во Скопје

Нови успеси по математика
Нови успеси по математика

Осмомартовска посета
Осмомартовска посета

Ликовна изложба по повод Месецот на Франкофонијата
Ликовна изложба по повод Месецот на Франкофонијата

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре