МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
Настани
16 Мај 2022
Гимназијалците, победници на регионалниот и државниот натпревар по географија
Гимназијалците, победници на регионалниот и државниот натпревар по географија

   Прилепските гимназијалци постигнаа одлични резултати на натпреварите по географија

07 Апр 2022
Гимназијалците ја продолжија традицијата. Се реализира уште една ораторска вечер
Гимназијалците ја продолжија традицијата. Се реализира уште една ораторска вечер

   Гимназијалци говорници се натпреваруваа во ораторство, на уште една ораторска вечер.

28 Мар 2022
Општински натпревар по англиски јазик
Општински натпревар по англиски јазик

   Нашите гимназијалци, меѓу најдобрите на општинскиот натпревар по англиски јазик

27 Мар 2022
Chemical Dancing Models
Chemical Dancing Models

   Нашата гимназија учествува во меѓународен проект „Chemical Dancing Models“

15 Мар 2022
Eднократна стипендија на пет гимназијалци
Eднократна стипендија на пет гимназијалци

   Прилепска Пиварница им доделува еднократна стипендија на пет гимназијалци, матуранти

02 Мар 2022
Четири медали на државното првенство во скијање
Четири медали на државното првенство во скијање

   Гимназијалците на државното првенство во скијање освоија 4 медали

25 Фев 2022
ПАМЕТНА СУШАРА ЗА ТУТУН, ЧАЈ И ДРУГИ БИЛКИ
ПАМЕТНА СУШАРА ЗА ТУТУН, ЧАЈ И ДРУГИ БИЛКИ

   Гимназијалците иноватори со производ и со презентација го реализираа проектот „Паметна сушара“

31 Јан 2022
Премиерот во посета на реновираната гимназија
Премиерот во посета на реновираната гимназија

   Пуштена во употреба реконструираната зграда на прилепската гимназија

Нешто лично
17 Јан 2021
Тајната на кварцниот камен
Тајната на кварцниот камен

   Приказна за еден вистински камен кој повеќе од 35 години стои крај патот кој води до гимназијата.

18 Јун 2020
Педагог
Педагог

   Краток филм за проф.Вера Сувочалмоска, првиот педагог во средните училишта во Прилеп

09 Мај 2020
Екскурзија низ текст и слики
Екскурзија низ текст и слики

   Проект на гимназијалките Вероника Кукеска и Кристина Каламукоска

23 Апр 2020
Извидници
Извидници

   Ученичката Милена Спиркоска изработи интересен проект „Историјат на извидничкото движење“

Гимфест

гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест

Нешто задолжително

anketa
поетска вечер
гим весник
ранг листа матура

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

 

Успешно ја испративте пораката.
Ви благодариме!


Ако поставивте прашање, очекувајте одговор на вашата e-mail адреса.


СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп


Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2022
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија