МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

   Со одлука на УО, број 02-189/4 од 28.07. 2020 год. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп објавува

ОГЛАС

   За продажба на 18.8 метри кубни користена граѓа, демонтирана од покривот на фискултурната сала. Граѓата е по цена од 3730 денари за метар кубен, за целокупната граѓа. Купената граѓа треба да биде подигната од училишниот двор во рок од 5 дена од извршената уплата на жиро сметката на Гимназијата.

   За повеќе информации обратете се на тел: 078212213 или во просториите на Гимназијата од 08 до 14 часот.

   Огласот трае 5 дена од денот на објавувањето на истиот на училишната веб страна.

Објавено на 25.08.2020 год.

Настани
11 Јан 2021
ГИМ - училишен весник бр.2
ГИМ - училишен весник бр.2

   Излезе новиот број на училишниот весник „ГИМ“ во електронска форма

06 Јан 2021
По петти пат хуманитарна акција „Еден поинаков ден“
По петти пат хуманитарна акција „Еден поинаков ден“

   Гимназијалците по петти пат за децата без родители ја реализираа хуманитарната акција „Еден поинаков ден“

05 Јан 2021
Свежо цвеќе за Мирче Ацев
Свежо цвеќе за Мирче Ацев

   Скромно, во услови на пандемија, Гимназијата го одбележа својот Патронен празник

04 Јан 2021
За херојот Мирче Ацев
За херојот Мирче Ацев

   Прилепски гимназијалци на часовите по историја изработија краток филм за македонскиот херој Мирче Ацев

21 Ное 2020
ГИМ - училишен весник бр.1
ГИМ - училишен весник бр.1

   Излезе новиот број на училишниот весник „ГИМ“ во електронска форма

07 Јул 2020
Награда за физичарите иноватори при СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Награда за физичарите иноватори при СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

   „Паметна сушара за тутун, чај и други билки“ - проект на гимназијалците физичари - иноватори.

29 Јун 2020
За генерацијата матуранти 2019/2020
За генерацијата матуранти 2019/2020

    Во саботата на 27.06.2020 г. на матурантите од Гимназијата „Мирче Ацев“ им беа врачени дипломите.

06 Мај 2020
Со видео рецитација на „Бели мугри“ учениците од прилепската гимназија го одбележаа Денот на македонската азбука
Со видео рецитација на „Бели мугри“ учениците од прилепската гимназија го одбележаа Денот на македонската азбука

   Видео рецитација на учениците од Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп по повод Денот на македонската азбука

Нешто лично
17 Јан 2021
Тајната на кварцниот камен
Тајната на кварцниот камен

   Приказна за еден вистински камен кој повеќе од 35 години стои крај патот кој води до гимназијата.

18 Јун 2020
Педагог
Педагог

   Краток филм за проф.Вера Сувочалмоска, првиот педагог во средните училишта во Прилеп

09 Мај 2020
Екскурзија низ текст и слики
Екскурзија низ текст и слики

   Проект на гимназијалките Вероника Кукеска и Кристина Каламукоска

23 Апр 2020
Извидници
Извидници

   Ученичката Милена Спиркоска изработи интересен проект „Историјат на извидничкото движење“

Гимфест
гим-фест
gimfest 2018
gimfest 2017
gimfest 2016
гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест
Нешто задолжително

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2021
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија