МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

биди гимназијалец

Биди гимназијалец

 

 

Настани
09 Јан 2022
Традиционална хуманитарна акција „Еден поинаков ден“
Традиционална хуманитарна акција „Еден поинаков ден“

   По шести пат, се реализираше хуманитарната акција „Еден поинаков ден“

07 Јан 2022
Празнични честитки на француски јазик
Празнични честитки на француски јазик

   Со честитки на француски јазик, гимназијалците ви ги честитаат празниците

05 Јан 2022
79 Години од загинувањето на Мирче Ацев
79 Години од загинувањето на Мирче Ацев

   Гимназијата го одбележа патрониот празник

03 Јан 2022
Трето место на државниот натпревар за најдобар есеј
Трето место на државниот натпревар за најдобар есеј

   Ученичката Елена Николоска го освои третото место на државниот натпревар за најдобар есеј

19 Дек 2021
Поетска вечер „100 години Блаже Конески“
Поетска вечер „100 години Блаже Конески“

   Гимназијалците рецитираа во Небрегово во чест на великанот Блаже Конески.

20 Ное 2021
Светски ден на детето, 20 ноември
Светски ден на детето, 20 ноември

   Ученикот правобранител Елена Николоска, со краток текст за Светскиот ден на детето

03 Ное 2021
Гимназијалецот Давид Димовски, на олимпијада во Кина
Гимназијалецот Давид Димовски, на олимпијада во Кина

   Давид Димовски, ќе ја претставува Македонија на Светската олимпијада по географија во 2022 година во Кина

22 Окт 2021
Уште два месеци настава од далечина
Уште два месеци настава од далечина

   Поради градежните активности, учениците од прилепската Гимназија, уште два месеци ќе следат настава од далечина

Нешто лично
17 Јан 2021
Тајната на кварцниот камен
Тајната на кварцниот камен

   Приказна за еден вистински камен кој повеќе од 35 години стои крај патот кој води до гимназијата.

18 Јун 2020
Педагог
Педагог

   Краток филм за проф.Вера Сувочалмоска, првиот педагог во средните училишта во Прилеп

09 Мај 2020
Екскурзија низ текст и слики
Екскурзија низ текст и слики

   Проект на гимназијалките Вероника Кукеска и Кристина Каламукоска

23 Апр 2020
Извидници
Извидници

   Ученичката Милена Спиркоска изработи интересен проект „Историјат на извидничкото движење“

Гимфест
гим-фест
gimfest 2018
gimfest 2017
gimfest 2016
гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест
Нешто задолжително

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2022
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија