МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Четири награди од државниот натпревар по хемија

hemija pobednicka fotografija

   На 05 мај 2018 год. на ПМФ -  Институт за хемија се одржа државниот натпревар по хемија за учениците од средните училишта. На натпреварот учениците од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп уште еднаш покажаа дека се на врвот освојувајќи 4 државни  награди во прва и втора категорија.
Награди освоија учениците:

  • - Викторија Дунимаглоска - прво место во втора категорија
  • - Александар Петрески - второ место во прва категорија
  • - Стефанија Секулоска - трето место во прва категорија
  • - Сања Крстеска - трето место во прва категорија

   Ментор на Александар и Стефанија им е  Проф.Ружа Ангелеска, а на Викторија и на Сања им е Проф.Блаже Димески.

победници по хемија 2018

   Традицијата на успеси на натпреварите по хемија продолжува.
   Браво за нашите хемичари !

Целосни резултати од натпреварот


Објавено на: 08 Мај 2018

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија