МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Две први и една втора награда по географија

   На 20.04.2018 година на Природно-Математичкиот факултет во Скопје се одржа државниот натпревар по географија.
   Учесничките од Гимназијата „Мирче Ацев“- Прилеп освоија две први и една втора награда и тоа:

Ивана Тодороска - Прва награда
Марија Карбеска - Прва награда
Сара Мирчевска  - Втора награда

   Ментор на учениците им е професорката Виолета Проскоска- Велкоска.

  Со овие успеси продолжи традицијата на постигнување на високи резултати по географија на учениците од нашата Гимназија.

   Честитки!

Први места по географија


Објавено на: 02 Мај 2018

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија