МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Нови успеси на државниот натпревар „Месец на науката“
 

   На 24.11.2018 се одржа државниот натпревар „Месец на науката“ организитан од Институтот по биологија.
   Од гимназијата „Мирче Ацев“ под менторство на професорот Блаже Димески по хемија награди освоија учениците:
- Викторија Дунимаглоска - I награда.
- Леонарда Кајџаноска и Бисера Галеска- II награда.
- Андријана Лимбевска и Михаил Стојаноски- III награда.

  Успех беше постигнат и по предметот географија. Под менторство на професорката Виолета П. Велкоска, со демонстрацијата на реткиот феномен „Skypunch“ ученичката Марија Карбеска освои III награда.

Месец на науката 2018


Објавено на: 30 Ное 2018

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија