МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Нови успеси на младите ликовни уметници

 

Ликовна колонија Кратово

  Уште еден успех на младите ликовни уметници од нашата гимназија.
  Славчо Павлоски од II година го освои првото место, а Бисера Галеска од I година го освои третото место на меѓународната детска ликовна колонија „Лазар Софијанов“ Кратово која се одржуваше од 12 до 17 јуни 2018 год.
   Тие ги создаваа своите ликовни дела инспирирани од старогратската архитектура, под менторство на своите професори по ликовна уметност Гордица Димитриевска Груеска и Александар Џинго.


Објавено на: 06 Јул 2018

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија