МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Осмомартовска посета на Домот за стари лица

   По повод денот на жената 8-ми Март, учениците од Волонтерскиот и Уметничкиот сектор при Младинската организација од гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп, заедно со група на ученици од ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“ од Прилеп го посетија Домот за стари лица „Киро Крстески – Платник“.
   Учениците им го честитаа празникот на сите жени во Домот, им искажаа почит и мало внимание, а згрижените лица во Домот беа прилично изненадени и задоволни од убавиот гест на нашите ученици.
   Гимназијалците уште еднаш ја покажаа својата човечност и почит кон повозрасните лица.

osmomartovska poseta osmi mart
stari lica почит за старите
дом осмомартовска порака
гимназијалци во посета кај старите лица


Објавено на: 12 Мар 2018

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија