МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Поетска вечер „Љубовден“
 

Поетска вечер 2018 Љубовден

   И оваа година продолжи традицијата на одржување на поетски вечери во рамките на одбележувањето на Патрониот празник на нашата Гимназија.
   На 25 декември 2018 г. во Арт кафе - Апореа се одржа поетска вечер со наслов „Љубовден“. И овојпат присутните гости уживаа во стиховите на талентираните рецитатори а музичките изведби го дополнија задоволството.
   Стихови од македонски и светски автори рецитираа учениците: Леона Митревска, Иван Неделкоски, Михаела Насеска, Катерина Божиноска, Андреј Патлиџаноски, Мартин Милески, Стефани Мирческа, Давор Аврамоски, Димитар Цветаноски, Андреј Крстев, Елена Ангелеска, Сања Котеска, Христијан Тунески, Сара Атанасоска, Ивана Тодороска, Душица Тодороска, Ева Илиеска, Лилјана Јованоска, Сања Цветкоска, Михаела Аџиоска и Бисера Николоска.
   Поетската вечер со прекрасни македонски мелодии ја збогатија Михаела Аџиоска, Ангел Ѓорѓиоски, Деспина Јованоска, Теодора Димеска и Марија Ристеска.
   Не само ученици, на поетската вечер настапуват и родители и професори. Овојпат како дел од програмата со свои настапи пред бројната публика се претставија Тони Ангелески, татко на Елена Ангелеска и Дарко Ристески, професор по Македонски јазик и литература. Тие со одличниот рецитаторски настап изнудија искрени и топли аплаузи.

   Со овој настап уште еднаш се потврди соработката меѓу учениците, родителите и професорите. Сите заедно им понудија на присутните една незаборавна вечер, вечер за уживање.

Плакатот го изработи проф. Николче Богданоски

   Организирањето, подготовката и реализацијата на поетската вечер беше на проф. Весна Михаиловска, проф. Стефани Видеска, проф. Дарко Ристески, проф. д-р Татјана Иваноска и проф.Николче Богданоски.
   Целиот настан беше поддржан од директорот Димче Настоски.

Фотографија: Антонио Барлески
Викторија Трајкоска


Објавено на: 28 Дек 2018

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија