МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo
Посета на институтот за тутун
 

   На ден 14.11.2018 учениците од IV-8 и IV-9 кои имаат хемија како проектна активност, со проф. Христина Манческа и училишниот социолог Зоре Присаѓанец, го посетија Научниот институт  за тутун во Прилеп.
   Ги посетија лабораториите во институтот каде им беа претставени апаратури, технички сретства и постапки со кои се врши испитување на хемискиот состав на тутунот, процеси за отстранување на никотинот и катранот и тутунска преработка. Им беа прикажани и примероци на тутун и различни видови на почви.
   Воедно, учениците следеа и едукативно предавање за штетноста од тутунот и пушењето на цигари.

analyse cigarette analyse cigarettes

Institut za tutun Prilep

Институт за тутун Прилеп

Институт за тутун во Прилеп


Објавено на: 15 Ное 2018

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2018
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија