МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Барем на миг да им подариме љубов
 

Светиниколска хуманитарна акција

   Годинава по трет пат СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ со поддршка од учениците од Ученичкиот парламент, а во организација и со координација на професорката Ружа Ангелеска, организираше хуманитарна акција за децата без родители, прифатени во згрижувачки семејства. Акцијата беше во чест на патронот на градот Свети Никола, заштитник на бедните, сираците ...

   За потребите на 34-те деца без родители со возраст од 2-32 години од кои 9 се со посебни потреби несебично, хумано и солидарно донираше генералниот покровител Прилепска пиварница, а со свои донации се вклучија и ПИ Витаминка, Бутици Лукас,..колеги и ученици ... Неизбежно мора да се спомене Игротека „БАМБИ“ која со своите маскоти од Мики Маус, Медо и Маша и Дедо Мраз веќе три години ги разнежнува дечињата и возрасните. Токму оваа игротека оваа година беше и домаќин, каде децата можеа  барем на миг да се почуствуваат весело и разиграно како и сите други деца.
   Пораката на оваа акција беше „АКО НЕ МОЖЕМЕ ДА ИМ ПОДАРИМЕ СЕМЕЈСТВА, МОЖЕМЕ БАРЕМ НА МИГ ДА ИМ ПОДАРИМЕ ЉУБОВ ЗАТОА ШТО АКО ЉУБОВ НЕМА НИШТО НЕ СМЕ💕💕“


Објавено на: 28 Дек 2018

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија