МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Прозорец кон италијанскиот филм
 

Италијански филм, недела на италијанскиот јазик

 

   Неделата на италијанскиот јазик во светот се одбележува насекаде во светот со бројни културни активности кои веќе се во тек во повеќе градови во нашата држава меѓу кои и Прилеп.

   СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ од Прилеп, во соработка со Здружението на професори по италијански  јазик и со поддршка на Амбасадата на Република Италија организираше ревија на италијански филмови со наслов „Прозорец кон италијанскиот филм” (Finestra sul cinema italiano) која  се одржа на 30 и 31 октомври во Националната установа за култура „Марко Цепенков“ – Прилеп, Кино  Мис Стон.

Фотографија: Горан Попоски


Објавено на: 01 Ное 2018

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија