МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Први во прва помош

   Во саботата, на 12.05.2018, во просториите на Црвен крст - Прилеп, се одржа регионалниот натпревар по прва помош. На натпреварот учествуваа девет екипи од општините Прилеп, Крушево, Долнени и Кривогаштани.
   Традиционално, по дваесет и петти пат, ученичките од екипата на нашето училиште успешно ги санираа повредите и го освоија првото место на натпреварот со максимален број на поени.

   Во гимназиската екипа се ученичките: Веселина Шојлеска (капитен на екипата), Марија Дисоска, Искра Белческа, Искра Чупетреска, Ева Крстеска и Марија Ристеска.
   Ментор им е проф. Гоце Ѓорѓиоски

Први по прва помош

  Со постигнатиот успех, ученичките обезбедија учество на државниот натпревар кој ќе се одржи во Скопје во месец септември.

   Им посакуваме многу успех!


Објавено на: 15 Мај 2018

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија