МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Пет награди и две пофалници од регионалниот натпревар по хемија

hemija rezultati

   На регионалниот натпревар по хемија кој се одржа на 24.03.2018 год во просториите на нашата Гимназија, учество зедоа 43 ученици од Битола, Прилеп, Ресен, Крушево и Демир Хисар кои се натпреваруваа во 4 категории. Учениците од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп постигнаа одлични резултати:

I Категорија:

Александар Петрески освои I награда
Стефанија Секулоска освои III награда
     (ментор: Ружа Ангелеска професор по хемија)

Михаил Стојкоски освои II награда
Сања Крстеска освои III награда
     (ментор: Блаже Димески професор по хемија)

II Категорија:

Викторија Дунимаглоска освои III награда
Давид Талески доби Пофалница за учество и
Давид Арсовски доби Пофалница за учество
     (ментор: Блаже Димески професор по хемија)

   Овие ученици се пласираа на државниот натпревар по хемија кој ќе се одржи на 05.05.2018 на ПМФ - Скопје, Институт за хемија.
    На сите им посакуваме многу успех!


Објавено на: 29 Мар 2018

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија