МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Со мирна рака до апсолутна победа
 
Најдобри стрелци 2018

   На 23 ноември 2018 година во стрелиштето во ЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп, во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, Сојузот на училишен спорт на Прилеп и Стрелачкиот клуб „Херој Прилеп“ се одржа Државното првенство во стрелаштво за учениците од основните и средните училишта во нашата држава.
Меѓу вкупно 66 учесници на натпреварот, учество зедоа и нашите гимназијалци кои ги постигнаа следните резултати:
•    Лазар Лазарески – освои I место
•    Мартин Ангелески - II место
•    Викторија Тренческа – III место
   На натпреварот учествуваа и учениците Ивона Бундоска, Пројчески Стефан и Тодорчески Кире кои исто така се пласираа меѓу првите десет најпрецизни стрелци.
   Ментори на натпреварувачите им беа професорите Дејан Стерјовски и Гоце Ѓорѓиоски.
   Учесниците кои освоија прво и второ место во сите категории се здобија со право на учество на спортскиот камп во Охрид, организиран од Федерацијата на училишен спорт и Агенцијата за млади и спорт.

 Стрелаштво 2018

 


Објавено на: 05 Дек 2018

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија