МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Трето место за најдобар есеј

трето место за есеј

   На 22.12.2018 година во организација на Сојузот на друштвата за македонски јазик и литература на Република Македонија, се одржа Државен натпревар за есеј од областа на литературата на тема „Земјата и љубовта во поезијата на Блаже Конески“

   На натпреварот, ученичката од нашата Гимназија Теона Ацеска го освои третото место. Ментор на Теона ѝ е проф. Мартина Вељаноска.


Објавено на: 26 Дек 2018

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија