МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Трето место за рецитирање на државниот натпревар

Леона трето место за рецитирање

   На 22.12.2018 година во организација на Сојузот на друштвата за македонски јазик и литература на Република Македонија, се одржа Државен натпревар за млади рецитатори за 2018 год. По претходно испратени аудио записи со рецитации, две ученички од нашето училиште, Леона Митревска од IV-2 и Сара Атанасоска од III-8 се пласираа во вториот круг од натпреварот меѓу 15-те најдобри рецитатори во категоријата на средни училишта на Р. Македонија.

   На овој натпревар Леона Митревска, под менторство на проф. Весна Михаиловска го освои третото место а Сара Атанасоска, под менторство на проф. Емона Јованоска доби благодарница за учество.


Објавено на: 26 Дек 2018

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија