Baner dolu

Copyright © 2013 www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

HTML Validator CSS

НАСТАНИ И СОДРЖИНИ СО ПОСТАР ДАТУМ ОБЈАВЕНИ НА ВЕБ СТРАНАТА

Учебна 2011/2012

СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА МАТУРАНТИТЕ

   На 10.08.2012 г.со пригодна свеченост беа доделени дипломите на матурантите од Гимназијата од генерацијата 2008-2012 г.

>> Прочитај повеќе

 

ВТОРО МЕСТО ЗА НАШИТЕ ГИМНАЗИСКИ ФУДБАЛЕРИ

  На државните спортски игри „ГИМНАЗИЈАДА 2012“ нашата екипа го освои второто место.

>> Прочитај повеќе

 

ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА

  55-ти Државен натпревар по физика за учениците од средното образование на Република Македонија

Прилеп 12.05.2012

>> Прочитај повеќе

 

МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА ВО ПОСЕТА НА НАШАТА ГИМНАЗИЈА

  Во четвртокот (29.03.2012г.) Нашата Гимназија беше посетена од Министерот за образование и наука на Република Македонија, Панче Кралев.

>> Прочитај повеќе

 

ТРИБИНА  ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК

  Во Гимназијата  “Мирче Ацев”на ден 21.02.2012 се одржа трибина по повод меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

Оваа трибина беше организирана од Младинската заедница од Гимназијата, а присутни беа ученици, професори, претставници од    Бирото за развој на образованието,  претставници од локалните медиуми и други гости.

>> Прочитај повеќе

 

ПОЕЗИЈА ЗА ТОШЕ

  Теодора Силјаноска е ученичка во прва година во нашето училиште. Таа е одлична ученичка и има освоено голем број на награди. Вљубена е во поезијта и по неколку години пишување ја објавува својата прва книга “Мисија” која е посветена на Тоше.

>> Прочитај повеќе

ОБУКА НА ПРОФЕСОРИТЕ

  Поголем дел од професорите во Гимназијата ја посетија обуката од проектот на Македонскит центар за ѓраѓанско образование со наслов „ Примена на стандардите за оценување на учениците“

  Обучувачи беа професорките Анкица Стеваноска Јанческа и Весна Илиоска, кои претходно поминаа низ обуката организирана од БРО и МЦГО.

obuka_profesori

ДЕН НА ДРВОТО

  И гимназијалците се вклучија во акцијата за пошумување „Ден на дрвото - засади ја своата иднина“ Се пошумуваше во близина на местото викано Песиобрци и се изведе акција за посадување на украсни дрвца во училишниот двор.

sadenje drva Despodov

ЛИКОВЕН ХЕПЕНИНГ

  На 03.11.2011 кај споменикот на ,,Итар Пејо” се одржа ликовен хепенинг ,,Со срце за Прилеп” во чест на празникот „Трети ноември“. Учество зедоа талентираните ученици од средните училишта и друштвото на ликовни уметници од Прилеп. Гимназијата ја претставија учениците Ѓорѓи Десподов, Верица Парапанска, Владимир Здравески и Андреј Нанески од 1 година и професорката по ликовна уметност Виолета Блажеска.

   Прво  награден беше ученикот Ѓорѓи Десподов кој заслужено доби седум дневно летување во Охрид.

Izlozba_korici

ИЗЛОЖБА ВО ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА „БОРКА ТАЛЕСКИ“

 По повод месецот на книгата, нашите гимназијалци под раководство на професорката по ликовна уметност Виолета Блажеска, во просториите на Градската библиотека „Борка Талески“ организираа ликовна изложба на тема „Корици на книги“.

   Изложбата наиде на добар прием и задоволство кај сите посетители на библиотеката и љубители на пишаниот збор и ликовната уметност.

Najkul

„НАЈКУЛ“ ПРОФЕСОР

  Според анкетата на средношколското списание „Медиум“ за „Најкул професор“ за октомври 2011год. прогласена е професорката по физика од нашата Гимназија, Ана Велјаноска.

НАШИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ НА ЧЕТВРТО МЕСТО ПО ЗНАЕЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА

  На Државната матура 2012 година, нашите ученици се рангираа на четврто место според постигнатите резултати. Рангирањето го изврши Министерството за образование и наука, а целосната ранг листа може да ја погледнете овде:

>>Ранг листа матура 2012.

  Исто така може да ја погледнете и споредбената анализа на постигањата на нашите матуранти на Државната матура изминативе две години:

>>Споредбена анализа

  

  Можеби ќе те интересира и:

  АРХИВА учебна 2010/2011

  АРХИВА учебна 2012/2013

baner gore crveno_gore

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Професори

Ученици

Контакт

Родители
MKD EN DE FR
xxxxxxxx
dolnalevalenta zdrava sredina lentadesnogore lentalevagore posirokalenatgore lentadesnadolu Ucenici gore