МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

Дополнување на наставата по предметот

Македонски јазик и литература

Современа македонска лирикаСовремена македонска лирика. Објавено на 15.11.2016год. од проф.Емона Јованоска


   Погледнете ги резултатите од едно истражување во врска со употребата на дијалектниот и стандардниот јазик. Проектот како домашна задача го изработија ученици од IV година од нашата гимназија.

Објавено на 25.02.2016год.


Serdarot„Сердарот“ од Григор Прличев. Објавено на 10.12.2014год. од проф.Емона Јованоска


Рајко ЖинзифовИзбор од поезијата на Рајко Жинзифов. Објавено на 01.12.2014год. од проф.Емона Јованоска


Крвава КошуљаКрвава кошуља. Објавено на 01.12.2014год. од проф.Емона Јованоска


Избор од поезијата на Константин МиладиновИзбор од поезијата на Константин Миладинов. Објавено на 30.11.2014год. од проф.Емона Јованоска


Михаил ЛермонтовМатеријали за Михаил Лермонтов. Објавено на 17.11.2014год. од проф.Емона Јованоска


Песна над песнитеПесна над песните. Објавено на 08.02.2013год. од проф.Емона Јованоска


Епот за ГилгамешЕпот за Гилгамеш. Објавено на 08.02.2013год. од проф.Емона Јованоска


ДрамаДрама. Објавено на 03.12. 2012год. од проф.Емона Јованоска


Драмски видовиДрамски видови. Објавено на 03.12. 2012год. од проф.Емона Јованоска


Лирско-епски видовиЛирско-епски видови. Објавено на 28.11.2012год. од проф.Емона Јованоска


ЕпикаЕпика. Објавено на 25.11.2012год. од проф.Емона Јованоска


Поделби на литературатаПоделби на литературата. Објавено на 29.10.2012год. од проф.Емона Јованоска


Фолоклорот и митот како извор на литературата  Фолклорот и митот како извор на литературата. Објавено на 22.10.2012год. од проф.Емона Јованоска


 


Објавено на: 01 Дек 2014

 

Други часови

 


Социологија
Социологија
Проф.Жељко Чупарко


Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија