МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
Играј тенис!
 

    Средно општинско училиште Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп, со одлука на Училишниот одбор, ги издава на користење своите објекти за спортски активности и тоа:


тениско игралиште
   ТЕНИСКО ИГРАЛИШТЕ:

За дневно користење по цена од 100 денари за 60 минути
За ноќно користење по цена од 150 денари за 60 минути


кошарка

   СПОРТСКА САЛА:

За дневно користење по цена од 400 денари за 90 минути
За ноќно користење по цена од 500 денари за 90 минути


спортско игралиште
   ПОВЕЌЕНАМЕНСКО ИГРАЛИШТЕ:

За дневно користење по цена од 600 денари за 90 минути
За ноќно користење по цена од 1000 денари за 90 минути


   Повеќе информации за условите на користење и начинот на плаќање побарајте лично во Гимназијата, или на телефонскиот број на гимназијата 048 425 841

 

 

Настани

16 Ное 2019
Интегриран час на тема ''L’Italia, regioni e citta''
Интегриран час на тема ''L’Italia, regioni e citta''

   Професорите по италијански јазик и по географија одржаа заеднички час на иста тема.

12 Ное 2019
Втора награда за литературна творба
Втора награда за литературна творба

   Гимназијалката Нина Насеска е добитник на втора награда за литературна творба

11 Ное 2019
Теона Ацеска освои трето место на натпреварот по италијански јазик
Теона Ацеска освои трето место на натпреварот по италијански јазик

   Теона Ацеска освои трето место на меѓуучилишниот натпревар по италијански јазик за средно образовние

21 Окт 2019
Избор на Претседател на Ученичкиот парламент
Избор на Претседател на Ученичкиот парламент

   Сашо Јандрески од II година е новиот Претседател на Ученичкиот парламент во Гимназијата за учебната 2019/2020 г.

16 Окт 2019
Oдбележување на Светскиот ден на храната
Oдбележување на Светскиот ден на храната

   Дебата во Гимназијата Мирче Ацев по повод Светскиот ден на храната

18 Авг 2019
Гимназија „Мирче Ацев“, матуранти 2019
Гимназија „Мирче Ацев“, матуранти 2019

   Свечено доделување на дипломите на матурантите од генерацијата 2018/2019 год.

02 Јул 2019
Пофалници и благодарници за гимназијалците
Пофалници и благодарници за гимназијалците

   На одличните и успешните гимназијалци доделени им беа пофалници и благодарници.

19 Јун 2019
Врвни уметнички остварувања
Врвни уметнички остварувања

   Гимназијалците Славчо Павлоски и Анастасија Ризоска, со своите врвни уметнички ликовни дела постигнаа највисок резултат во Кратово

Нешто лично

26 Мај 2019
„Лавиринт на младоста“ дебитантска книга со поезија на Елена Ангелеска
„Лавиринт на младоста“ дебитантска книга со поезија на Елена Ангелеска

   Елена Ангелеска, матурантка при СОУ Гимназија „Мирче Ацев'“ - Прилеп, ја издава својата прва книга поезија

23 Мај 2019
Интервју со Леона Митреска
Интервју со Леона Митреска

   Леона Митреска е матурантка во прилепската Гимназија. Се занимава со глума и досега има глумено во неколку театарски претстави.

06 Мај 2019
Интервју со Матеа Талеска
Интервју со Матеа Талеска

   Матеа Талеска е матурантка во прилепската Гимназија. Активно се занимава со карате и зад себе има бројни успеси во овој спорт

12 Ное 2017
Хемијата низ војните
Хемијата низ војните

   Историјат на бојните отрови. Еко содржина за примената на хемијата во војните и последиците по луѓето, животните и растенијата.

Гимфест

гим-фест
gimfest 2018
gimfest 2017
gimfest 2016
гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест

Нешто задолжително

anketa
поетска вечер
гим весник
ранг листа матура

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2019
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија