МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

Настани

18 Авг 2019
Гимназија „Мирче Ацев“, матуранти 2019
Гимназија „Мирче Ацев“, матуранти 2019

   Свечено доделување на дипломите на матурантите од генерацијата 2018/2019 год.

02 Јул 2019
Пофалници и благодарници за гимназијалците
Пофалници и благодарници за гимназијалците

   На одличните и успешните гимназијалци доделени им беа пофалници и благодарници.

19 Јун 2019
Врвни уметнички остварувања
Врвни уметнички остварувања

   Гимназијалците Славчо Павлоски и Анастасија Ризоска, со своите врвни уметнички ликовни дела постигнаа највисок резултат во Кратово

16 Јун 2019
Trash Fashion 2019
Trash Fashion 2019

    На „Trash Fashion“ Скопје, со своја креација од селектиран отпад учествуваше и тим од четворица ученици од Гимназијата „Мирче Ацев“

12 Јун 2019
Ресурсен пакет за ученичко учество и заштита на детските права
Ресурсен пакет за ученичко учество и заштита на детските права

   Промоција на активностите поврзани со Ресурсниот пакет за ученичко учество и заштита на детските права

31 Мај 2019
Максимални 100 бода за хорот, прво и второ место за солистите
Максимални 100 бода за хорот, прво и второ место за солистите

   Најброен и најдобар, гимназискиот хор со максимални 100 бода го освои првото место, а солистите освоија едно прво и две втори места.

28 Мај 2019
Хемичарите на врвот
Хемичарите на врвот

   Учениците од Гимназијата „Мирче Ацев“ со нови успеси на државниот натпревар по хемија

25 Мај 2019
Гимназискиот тим, победник на натпреварот по прва помош
Гимназискиот тим, победник на натпреварот по прва помош

   Гимназијалците со освојувањето на првото место ја продолжија гимназиската традиција на победи на натпреварите за прва помош

Нешто лично

26 Мај 2019
„Лавиринт на младоста“ дебитантска книга со поезија на Елена Ангелеска
„Лавиринт на младоста“ дебитантска книга со поезија на Елена Ангелеска

   Елена Ангелеска, матурантка при СОУ Гимназија „Мирче Ацев'“ - Прилеп, ја издава својата прва книга поезија

23 Мај 2019
Интервју со Леона Митреска
Интервју со Леона Митреска

   Леона Митреска е матурантка во прилепската Гимназија. Се занимава со глума и досега има глумено во неколку театарски претстави.

06 Мај 2019
Интервју со Матеа Талеска
Интервју со Матеа Талеска

   Матеа Талеска е матурантка во прилепската Гимназија. Активно се занимава со карате и зад себе има бројни успеси во овој спорт

12 Ное 2017
Хемијата низ војните
Хемијата низ војните

   Историјат на бојните отрови. Еко содржина за примената на хемијата во војните и последиците по луѓето, животните и растенијата.

Гимфест

гим-фест
gimfest 2018
gimfest 2017
gimfest 2016
гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест

Нешто задолжително

anketa
поетска вечер
гим весник
ранг листа матура

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2019
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија