МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

 

Оглас за прва година Презентација за гимназијата Зошто да бидеш гимназијалец

 

Биди гимназијалец

 

 

Настани

06 Јул 2018
Аларм за природата 2018
Аларм за природата 2018

   Ученици од гимназијата „Мирче Ацев“ - Прилеп, беа дел од еко-фестивалот „Аларм за природата“ и успешно го претставија своето училиште

06 Јул 2018
Нови успеси по ликовна уметност
Нови успеси по ликовна уметност

   Славчо Павлоски го освои првото место, а Бисера Галеска го освои третото место на меѓународната детска ликовна колонија во Кратово

23 Јун 2018
Два сребрени и два бронзени медали на Кенгур 2018
Два сребрени и два бронзени медали на Кенгур 2018

   На финалниот круг од меѓународниот математички натпревар „Кенгур 2018“, нашите ученици освоија четири медали.

11 Јун 2018
Поетска вечер на странски јазици
Поетска вечер на странски јазици

   Учениците од прилепската гимназија, организираа поетска вечер на странски јазици со наслов „Љубовен колаж во четири бои“

Нешто лично

12 Ное 2017
Хемијата низ војните
Хемијата низ војните

   Историјат на бојните отрови. Еко содржина за примената на хемијата во војните и последиците по луѓето, животните и растенијата.

24 Мар 2017
Гимназијалки на едукативна работилница во Петница
Гимназијалки на едукативна работилница во Петница

   Две ученички од гимназијата „Мирче Ацев“ – Прилеп, учествуваа во едукативна работилница по хемија во Петница, Р.Србија

01 Мар 2017
ЕСО - камп по астрономија
ЕСО - камп по астрономија

   Ученикот Давид Дамјаноски од III-8 од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ учествуваше на четвртиот по ред ESO Astronomy Camp во Италија

19 Јан 2017
Нешта за кои не знаевме
Нешта за кои не знаевме

   Секогаш има некои нови нешта за кои не сме знаеле. Некои неубави, некои убави. Дознајте нешто повеќе, прочитајте и уживајте во убавите нешта!

Гимфест

gimfest 2018
gimfest 2017
gimfest 2016
гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест

Нешто задолжително

anketa
поетска вечер
гим весник
ранг листа матура

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2018
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија