bela centralna pozadina nasloven baner Leva horizontalna lenta vertikalna desna lenta Gim vesnik

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Професори

Ученици

Контакт

Родители

УЧИЛИШЕН ВЕСНИК

БИДИ ГИМНАЗИЈАЛЕЦ !

Bidi gimnazijalec mala slika mala slika gim video mala slika Gimfest mala slika Karieren centar mala slika Procka mala slika Anketa Екскурзија mala slika MON mala slika UNESCO mala slika OECD mala slika EU obrazovanie mala slika E-dnevnik mala slika Plan za evakuacija Korisni linkovi

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

mala slika BRO mala slika mala slika matura mala slika FUSM mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika mala slika FUSM

Федерација

на училишен спорт

на Македонија

crvena lenta MKD EN Baner dolu DE FR

Copyright © 2012 www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

mala slika HTML Validator CSS # mala slika Lokalna Prilep

ЦЕНТАР НА КАРИЕРА

 

 На ден 30.10.2012 година свечено беше отворен Центарот на кариера во СОУ Гимназија ,,Мирче Ацев". По тој повод беше организирана пригодна свечаност во која зедоа учество учениците од гимназијата, кои се покажаа како успешни водители, пејачи и помошници при потпишувањето на Меморандумот на соработка.   Отворањето на свеченоста беше со изведбата на химната на гимназијата ,,Заедно во едно сплотени" од страна на ученичката Стефанија Дукоска. Потоа, Министерот за образование, Градоначалникот на општина Прилеп, и директорот на мисијата УСАИД во Македонија, со неколкуминутен говор им се обратија на присутните.

 Професорите: Ефремоска Кети, Илиеска Моника, Паноска Весна, Ѓорѓиоски Гоце и директорот Кире Николоски, добија сертификати за успешно завршена обука за кариерен развој која се состоеше од следниве модули:

 1. Вовед во програмата

 2. Личен развој

 3. Соодветно однесување на работно месот

 4. Комуникациски вештини

 5. Тимска работа и лидерство

 6. Вештини за барање на работа

 7. Безбедност, права и обврски на работа

 8. Финанскиски вештини

Накратко беа прикажани целите на отворањето на Центар на кариера, беше истакната нивната неопходност за насочување и советување на средношколците, но исто така беше претставен и планот за натамошна соработка со УСАИД.

 Пред присутните беше преставена и презентација за работата на Кариерниот центар, од страна на ученичката Димитриеска Јулијана.

mala slika mala slika mala slika

Фотографија:

Ѓорѓи Десподов и Михаела Пацаноска