МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

Стручна служба во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп 

   Во рамките на реализацијата на активностите поврзни со ученичкото учество и заштита на прават а на децата СОУ Гимназија „Мирче Ацев“-Прилеп објавува отворен повик за избор на ученик правобранител и негови заменици.

 

ОТВОРЕН ПОВИК


   Право на учество на повикот за ученик правобранител имаат учениците од II и III година, а за заменик ученик правобранител можат да аплицираат ученици од прва година.

   Кандидатите кои ќе аплицираат за функцијата ученик правобранител и негови заменици имаат обврска:

  • Да ги промовираат детските права;
  • Да даваат поддршка за заштита на детските права;
  • Да покренуваат процедура за поднесување претставки,
  • комуникација со Стручната служба и народниот правобранител.


   Кандидатите при аплицирањето за Ученик правобранител и негови заменици треба да приложат пријава за учество на повикот. (Потребната документација се подига од стручната служба во училиштето).

   Крајниот датум за поднесување на пријави е 20.10.2022.

   Пријавите се доставуваат до Стручната служба на училиштето.

  Селекцијата за избор на Ученик правобранител и негови заменици ќе ја врши Комисија за евалуација на пријавите која се состои од директорот, педагогот, социологот, контакт лице наставник Кети Ефремоска Наумоска, наставниците Дарко Ристески, Емона Јованоска, Елена Келтаноска Лашкоска, Мартин Наумоска и претседателот на Ученичкиот парламент Лина Тунеска.

   Селекцијата ќе биде извршена и резултатите од изборот ќе бидат објавени најдоцна 2 дена по истекот на рокот за пријавување.

 

Октомври, 2022г

ВД Директор:    

Рубинчо Матески 

 

 

 

Настани
12 Авг 2023
Среќно матуранти!
Среќно матуранти!

   Свечено доделување на дипломите на матурантите од генерацијата 2019-2023

15 Јун 2023
Учениците од Гимназија „Мирче Ацев“ победија на натпреварот за вселената
Учениците од Гимназија „Мирче Ацев“ победија на натпреварот за вселената

   Златни медали за гимназијалците, победници на натпреварот за вселената

02 Јун 2023
Девет награди на државниот натпревар по биологија
Девет награди на државниот натпревар по биологија

   Гимназијалците освоија девет награди и една пофалница на државниот натпревар по биологија

28 Мај 2023
Продолжуваат успесите по хемија
Продолжуваат успесите по хемија

   Гимназијалците од државниот натпревар по хемија се вратија со две втори награди

27 Мај 2023
Гимназијалците од „Мирче Ацев“ со најмногу награди по географија
Гимназијалците од „Мирче Ацев“ со најмногу награди по географија

   Гимназијалците ги собраа наградите на државниот натпревар по географија

24 Мај 2023
Четврта средба на транснационалниот проект „Chemical Dancing Models“
Четврта средба на транснационалниот проект „Chemical Dancing Models“

   Проектниот тим од Гимназијата „Мирче Ацев“ беше домаќин на транснационален проект

24 Мај 2023
Гимназијалците, победници на државниот натпревар по музичка уметност
Гимназијалците, победници на државниот натпревар по музичка уметност

   Гимназијалците од „Мирче Ацев“ успешни на сите натпревари по музичка уметност

17 Мај 2023
Генерацијата 2020/2024 во Италија
Генерацијата 2020/2024 во Италија

   По неколку години пауза, се реализираше повеќедневната екскурзија за учениците од Гимназијата

Нешто лично
17 Јан 2021
Тајната на кварцниот камен
Тајната на кварцниот камен

   Приказна за еден вистински камен кој повеќе од 35 години стои крај патот кој води до гимназијата.

18 Јун 2020
Педагог
Педагог

   Краток филм за проф.Вера Сувочалмоска, првиот педагог во средните училишта во Прилеп

09 Мај 2020
Екскурзија низ текст и слики
Екскурзија низ текст и слики

   Проект на гимназијалките Вероника Кукеска и Кристина Каламукоска

23 Апр 2020
Извидници
Извидници

   Ученичката Милена Спиркоска изработи интересен проект „Историјат на извидничкото движење“

Гимфест
гим-фест
gimfest 2018
gimfest 2017
gimfest 2016
гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест
Нешто задолжително

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2023
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија