МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

LA LINEA

„Линија“ - мала пиеса за две души..

 

Четврток, 12.04.2018 г.

прва изведба: 19:30 ч. втора изведба: 21:00 ч.

НУЦК „Марко Цепенков“, камерна сцена

 la linea плакат

Гимназија „Мирче Ацев“ и театар „Чин 4 Сцена 5“

Театарска претстава на италијански јазик.

Маринко Шлакески
„Линија“

Режија: Маринко Шлакески

Играат:
ТОЈ - Симеон Мерипушкоски
ТАА - Марија Митреска
БАЛЕРИНА - Емилија Јовеска

Вокал: Ангела Зероска
Музика: Маринко Шлакески
Кореографија: Орде Цветаноски
Техничка поддршка: Никола Богданоски

Претставата е со превод на македонски јазик.
Проекција на преводот: Марија Андоноска

Претставата е психолошка драма, која се случува во една постапокалиптична ситуација каде две единки се најдуваат и се обидуваат да се зближат, но проблемот е неможноста да ја преминат линијата која што ги двои, која пак е метафора на некои прашања кои се отвораат.

Ве известуваме дека бројот на влезници е лимитиран на 100. Ве молиме да резервирате на време, на телефонскиот број 075 48 66 57


Објавено на: 05 Апр 2018

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија