МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

Монологот „Лора“ ќе биде прикажан во рамките на одбележувањето
на Месецот на Франкофонијата

Лора - театарска претстава

   „Лора“ е современа приказна за една млада жена која живее сама, физички и духовно исцрпена од континуираната несоница предизвикана од постојаното отчукување на нејзиниот стар часовник во дневната соба.
   Нејзините безуспешни обиди да го запре часовникот да отчукува будно се следи од Одделението за Граѓанска Безбедност, кое ѝ испраќа известувања за нејзиното нелојално однесување.
   И покрај заканите, Лора нема да се откаже од својата намера..


* Специјална награда од градот Стара Загора на XXIV издание на Меѓународниот Фестивал за франкофонски училиштен театар 2017Автор:
Маринко Шлакески, професор по англиски јазик и драматургија
Режисер: Маринко Шлакески
Лик: Лора – во изведба на Марија Митреска, ученичка од трета година во Гимназијата „Мирче Ацев“- Прилеп


Ментор и координатор:
Мирјана Бошкоска, професор по француски јазик
Техничка поддршка: Никола Богданоски, професор по историја

СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп


Објавено на: 19 Мар 2018

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија