МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

„Чорба од канаринец“ нова гимназиска претстава

 Чорба од канаринец

   Културниот сектор при ученичкиот парламент на гимназија „Мирче Ацев“ ви ја претставува современата комедија базирана на една од вечните теми, односно машко-женските односи.
   Михајло и Елена после долгогодишното заедничко живеење одлучуваат да стапат во брак, но дали љубовта ќе им остане иста во бракот како и претходно??
Ова прашање ги тера да пробаат брак, компримиран брак. Дали ќе успеат во својата намера оставаме на вас да ја погледнете премиерата на 10.05.2019г. и да одлучите самите.

Текст: Милош Радовиќ
Режија: Стефанија Стефаноска
Играат:
Марио Велковски
Јована Трајковска
Кореографија: Лиле Јованоска
Координатор: Томче Темелкоски

Премиера: 10.05.2019
Реприза 1: 11.05.2019
Реприза 2: 12.05.2019

20:00 часот
Кино „Мис Стон“

Карти инбокс кај: Томче Темелкоски
Бројот на карти е ограничен.


Објавено на: 01 Мај 2019

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија