МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Трето место на државниот натпревар за најдобар есеј

   На конкурсот објавен од страна на Сојузот на друштвата за македонски јазик и литература, ученичката Елена Николоска од IV-6 клас при СОУ Гимназија ,,Мирче Ацев" - Прилеп, конкурираше со есеј на тема: Блаже Конески - великанот на македонската поетска реч, со кој и го освои третото место на овој конкурс.

   Елена го изработи овој есеј под менторство на професорката Стефани Видеска.

   Честитки и уште многу понатамошни успеси!


Објавено на: 03 Јан 2022

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија