МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

Свежо цвеќе за Мирче Ацев

 Мирче Ацев патронат 2021

   Скромно, во услови на пандемија, Гимназијата го одбележа својот патронен празник. Со почитување на мерките и препораките за заштита и превенција од Ковид 19, делегации од гимназијата, Советот на Општина Прилеп и касарната „Мирче Ацев“ положија свежо цвеќе на Могилата на непобедените и бистата на Мирче Ацев во Алејата на народните херои.
  Цвеќе пред бистата на Мирче Ацев во училишниот двор положи Градоначалникот на општина Прилеп и делегации на Советот на Општина Прилеп,  касарната „Мирче Ацев“, Сојузот на борци од Прилеп и Гимназијата.


Објавено на: 05 Јан 2021

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија