МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

Два бронзени медали

 

олимпијада по информатика

     На XXV Македонска Олимпијада по информатика што се одржа на 23.04.2021 год. во просториите на ФИНКИ, учествуваа двајца ученици од нашето училиште. Од олимпијадата се вратија со два освоени медеали:

  • Благоја Овезоски од IV-6 клас -освои бронзен медал и
  • Иван Јованоски од I-6 клас - исто така освои бронзен медал.

     Ментори на учениците им се професорките по информатика, Анета Стојческа на Благоја Овезоски и Анкица Стеваноска Јанческа на Иван Јованоски.
     Иако во услови на пандемија, сепак, со овие успеси, нашата Гимназија и понатаму котира во самиот врв во знаењата од областа на информатиката.


Објавено на: 29 Апр 2021

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија