МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците, одлични на општинскиот натпревар по хемија

 

natprevar po hemija

 

   Со почитување на сите мерки за безбедност во услови на пандемија, во училиштата на Р.Македонија на ден 07—Мај -2021 год. се одржа општинскиот натпревар по хемија во организација на СХТМ –Институт за хемија Скопје акредитиран од МОН. Според перцентилен ранг на државно ниво постигнати се следните резултати на учениците од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“-Прилеп

   Ученици под менторство на проф.Христина Манческа:

1. СофијаГешоска -II година–-пофалница и

2. СтефанијаТрајкоска II година –пофалница  (И двете се пласираа за регионален натпревар)

- Пофалници за учество на натпреварот добија Адела Еленини и Филип Тошески а учениците Бистра Кондоска, Ангела Здравкова, Ивана Стојаноска добија сертификати.

   Ученици под менторство на проф.Ружа Ангелеска:

1. Виктор Костадиноски III година – втора награда (се пласира за регионален натпревар)

2. Дора Јованоска III година - трета награда (се пласира за регионален натпревар)

3. ТеодораПетреска III година - трета награда (се пласира за регионален натпревар)

Валентин Крстески I година - сертификат

   Под менторство на проф.Блаже Димески

1. Михаил Стојкоски IV – прва награда

2. Матеј Звездакоски I година - трета награда (И двајцата се пласираа на регионален натпревар)

Георгина Илиеска I година – сертификат

   И со овие резултати учениците на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ во континуитет покажуваат дека се на врвот од постигнувањата во Р. Македонија. Со успех ...


Објавено на: 12 Мај 2021

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија