МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

По петти пат хуманитарна акција

„Еден поинаков ден“

 хуманитарна божикна акција

   Во предвечерието на големите христијански празници Бадник и Божик, во услови на пандемија со почитување на сите препораки за заштита, учениците од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп претставувани од претседателот на училишниот парламент, ученичкиот правобранител и нивни претставници во координација на проф.Ружа Ангелеска по петти пат ја спроведоа хуманитарната акција „Еден поинаков ден“.
   Акцијата е посветена на децата без родители сместени во згрижувачки семејства. За таа цел беа поделени подароци на децата и згрижувачките семејства со што уште еднаш беше потврдена желбата за солидарност, хуманост и поддршка на ранливите категории, а воедно беа поттикнати и за понатамошна соработка со Центарот за социјална работа.
   Акцијата докажа дека хуманоста нема граници и за време на пандемија.

  хуманитарна акција хуманитарна акција хуманитарна акција хуманитарна акција хуманитарна акција хуманитарна акција

 Акцијата беше реализирана со собрани средства од доброволни прилози на учениците и вработените во гимназијата, а покровител на дел од подароците за згрижувачките семејства беше компанијата за откуп и преработка на земјоделски производи „Кривогаштани промет“


Објавено на: 06 Јан 2021

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија