МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

Браво за информатичарите

 

натпревар по информатика

     На 20.03.2021 год. во просториите на ФИНКИ (со почитување на сите протоколи за заштита во време на пандемија) се одржа XXXII Државен натпревар по информатика. На натпреварот учениците од нашето училиште Иван Јованоски од I-6 клас освои трета награда (ментор Анкица Стеваноска Јанческа), а ученикот Благја Овезоски од IV-6 клас (ментор Анета Стојческа) освои втора награда и доби стипендија за бесплатно студирање на ФИНКИ.

   Учеството на Државниот натпревар овие ученици го обезбедија со успехот на Регионалниот натпревар што се одржа на 06.03.2021 год. во ООУ „Кире Гаврилоски Јане“ Прилеп, на кој Иван Јованоски го освои првото место а Благоја Овезоски освои второ место.

   Традицијата на успеси на нашите гимназијалци на натпреварите по информатика, продолжува и во време на пандемија.


Објавено на: 25 Мар 2021

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија