МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

Гимназијалецот Матеј Звездакоски, државен првак во шах

 

Matej Zvezdakoski

     Од 18.06 до 28.06.2021 година во Струга, во организација на Шаховската федерација на Македонија, се одржа Државното првенство во шах за млади до 16 години.

     Првото место го освои гимназијалецот Матеј Звездакоски. Со ова Матеј се стекнува со право да ја претставува Македонија на Европско и Светско првенство во шах за млади, кои за жал поради пандемијата сеуште е неизвесно дали и кога ќе се одржат.

     Браво за Матеј кој ја продолжува традицијата на гимназијалците на високи постигнувања во шахот!


Објавено на: 29 Јун 2021

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија