МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

Рецитирање од далечина

 

recitiranje

     За прв пат оваа година, Културниот сектор при Училишниот парламент на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“– Прилеп организираше натпревар во рецитирање од далечина. Натпреварот беше координиран од страна на претседателот на УП, координаторката на културниот сектор и телото на УП.
     Поради пандемијата Ковид -19, учесниците својата интерпретација ја изведоа преку платформата „ZOOM“. Жири комисијата беше присутна во просториите на гимнаизјата од каде со почитување на мерките за заштита на здравјето ги следеше настапите на рецитаторите.

   Самиот натпревар имаше за цел да докаже дека со малку труд и желба, љубовта кон пишаниот збор се негува и во ова (не)време на пандемија.

Симона Ерманоска
Објавено на: 11 Мар 2021

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија