МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

Продолжуваат успесите и на регионалниот натпревар по англиски јазик

 

natprevar po angliski jazik

    

   На 17.04.2021 во организација на ELTAM МК (Ацосијација на наставници по англиски јазик на Мaкедонија), се одржа регионалниот натпревар по англиски јазик за средните општински училишта.
   Нашите гимназијалци повторно докажаа дека се нјадобри во регионот.

Мартин Миланоски од I 3 клас освои второ место под менторство на професорката по англиски јазик Панде Танеска Грабулоска.

Викторија Танеска од II7 клас освои второ место. Ментор на Викторија ѝ е професорката по англиски јазик Габи Пацаноска.

Никола Николоскиод III 3 клас освои прво место, а БисераНиколоска од III 7 клас освои трето место. Ментор на Никола и на Бисера им е професорката по англиски јазик Весна Илиеска.

     Им посакуваме многу среќа и успех и понатаму!


Објавено на: 21 Апр 2021

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија